Excite

Seed Magazine is een design-pareltje

Heel veel informatie aanbieden en dat ook nog in een aantrekkelijk uiterlijk, dat is deze gloednieuwe website van Seed Magazine. Het is wel eventjes wennen aan het vreemde gebruik van deze site, maar de schat aan gegevens die erachter verborgen zit is het waard. Het thema is het Universum in 09

Als je op de site kijkt en bovenin op het een beetje bijzondere menu klikt, worden een aantal kadertjes onderin ingekleurd. Deze hebben allemaal te maken met het onderwerp waar je voor gekozen hebt, die de hele maatschappij beslaan: klimaat, voedsel, energie, water, genetica, geneeskunde, diplomatiek en nog veel meer. Vervolgens kan je de teksten lezen. Er is voldoende leesvoer voor een paar dagen, maar alles is zeer boeiend en verrijkend. Sommige artikelen zijn helaas wel "Premium Content" en kunnen niet weergegeven worden zonder dat er voor betaald wordt.

Het tijdschrift Seed gaat niet enkel over wetenschap en ontdekkingen, beweert de site. "Het behandelt wetenschap als een lens om de wereld te aanschouwen en verkent haar invloed op de sociale, politieke, economische, artistische, morele en intellectuele landschappen van deze tijd." Het bijzondere aan hun website ligt in het design en de fotografie.

De Engelstalige website is in elk geval al een hit op internet sinds de lancering eerder deze week.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020