Excite

Eenvoudig samenwerken met SharePoint

Het Nieuwe Werken wordt door veel bedrijven met enthousiasme omarmd. Het bespaart tijd, reiskosten en wordt vaak gewaardeerd door medewerkers. Maar voor thuiswerken zijn weer andere structuren nodig dan voor werken op kantoor. Zo moet er onder meer nagedacht worden over hoe men het beste kan samenwerken met verschillende systemen. Een goede optie is SharePoint.

Microsoft SharePoint

Samen werken met en aan verschillende documenten kan onder meer met SharePoint van Microsoft. Dit programma biedt een enkele infrastructuur waarin documenten met collega's gedeeld kunnen worden, projecten met partners beheerd kunnen worden en informatie richting klanten gepubliceerd kan worden.

Omdat het van Microsoft is, werkt het programma ook erg goed in combinatie met MS Office 2003 en 2007. Je zult dus geen problemen hebben als je bijvoorbeeld Word-bestanden uit wilt wisselen.

SharePoint als intranet

SharePoint is te vergelijken met een intranet. Je kunt aangeven met hoeveel gebruikers je het wilt gebruiken en voor die gebruikers wordt vervolgens een netwerk opgebouwd. Deelbaar materiaal wordt centraal opgeslagen en gebruikers kunnen per persoon toegang krijgen tot de delen die voor hen het meest relevant zijn.

Het grote voordeel hiervan is dat je eigenlijk altijd werkt in de meest recente versie van een document. Je hoeft niet bang te zijn dat hierin iets mis gaat; oude versies blijven ook bewaard en zijn ook op een later moment nog op te roepen.

Een ander belangrijk voordeel van SharePoint is dat het het mogelijk maakt om grote bestanden met anderen te delen. In plaats van een mail opstellen met een enorm grote bijlage, kun je in het vervolg gewoon een normaal mailtje met een link sturen. Veel makkelijker.

Geschikt voor bedrijven

SharePoint is met name geschikt voor bedrijven of instellingen waarbij meerdere mensen te maken hebben met dezelfde (soort) documenten. SharePoint kan geïnstalleerd worden door een websitebeheerder. Indien gewenst kunnen steeds elementen worden toegevoegd, mits deze ontwikkeld zijn in ASP.NET. Daarnaast zijn er veel standaard toevoegingen beschikbaar, die gedownload en geïnstalleerd kunnen worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020