Excite

Simpel tekenprogramma toont kracht HTML5

Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van browsers is HTML 5. Maar daar is nog niet iedereen achter. Grote bedrijven, zoals YouTube, wel. HTML5 heeft wel de toekomst. Dat is de manier waarop we binnen nu en een jaar internetten. HTML 5 biedt namelijk geweldige mogelijkheden voor applicaties, zonder dat daarbij Flash geladen hoeft te worden, of een dergelijke extra motor. Daarmee lijken plugins als Flash verleden tijd. Voor de gebruiker van internet een grote stap voorwaarts. En dat wordt momenteel bewezen met een simpel tekenprogramma.

Het heet Sketchpad. Het is een online versie van Paint, maar de grote revolutie zit in de motor achter Sketchpad. Er is namelijk geen Flash voor nodig om de applicatie te draaien. Het draait gewoon op HTML5. Safari, Chrome, Firefox en Opera, letten jullie even op? Sketchpad laat namelijk de toekomst van internet zien. De nabije toekomst, zelfs. Met Sketchpad kun je dus een hoop leuke dingen, terwijl op de achtergrond geen Flash draait. Een JavaScript en HTML5 doet de rest. Terwijl de applicatie staat als een huis. Loopt niet vast, werkt snel en levert resultaat. Wat je verwacht dus.

Het mooie is, dat Sketchpad werkt met allerlei zwevende schermpjes, die het gewoon blijven doen. Ook kun je vrij makkelijk je kunstwerken op slaan. En dat allemaal met HTML5. Niet zo gek dat YouTube er al eerder op dook. HTML5 is de toekomst. Dat wordt vandaag de dag bewezen door een online versie van Paint. Soms is er niet zoveel voor nodig om de potentie van iets duidelijk te maken. Wij gaan intussen even een leuk tekeningetje maken.

Afbeelding: Flickr, Beth Rankin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021