Excite

Online documenten delen en opslaan met SkyDrive

Werken in de 'cloud' is helemaal van nu. Logisch, want het is ook ontzettend praktisch. Daarom bieden verschillende ontwikkelaars 'cloudsoftware' aan. Microsoft is er daar één van; deze gigant heeft SkyDrive ontwikkeld. Daarmee kun je documenten delen en opslaan, zodat je er altijd toegang tot hebt, of je nu in de trein zit of achter je bureau.

SkyDrive: wat is het?

Waarschijnlijk gebruik je dagelijks heel wat apparaten. Tenminste je smartphone en je computer, maar misschien ook nog wel een laptop en een tablet. Dan werkt het makkelijk als je met al die apparaten toegang hebt tot je documenten, zonder dat je ze er eerst handmatig op moet zetten. Want hoewel dat natuurlijk geen onoverkomelijk probleem is, betekent dat ook dat je elke keer als je iets aanpast, het document op alle toestellen moet aanpassen. Om dat te voorkomen, heeft Microsoft SkyDrive ontwikkeld.

Schijf in de lucht

SkyDrive betekent letterlijk 'je schijf in de lucht' en dat is precies wat het is. SkyDrive is geen harde schijf op een apparaat, maar een harde schijf op internet. Het enige dat je nodig hebt om documenten van je SkyDrive te delen of te bewerken, is een verbinding met internet. En SkyDrive natuurlijk, want dat moet je vooraf wel installeren op al je computers en gadgets, zodat updates automatisch geregeld worden. En om dit alles nog makkelijker te maken op je smartphone, is er ook een speciale SkyDrive app. Daarmee kun je nog sneller werken. SkyDrive is beschikbaar voor Windows, Mac, iPad en mobiele telefoons. Uiteraard moet je wel een smartphone met internetverbinding hebben.

Eenvoudig delen met een plus

Een opvallend kenmerk van SkyDrive is dat het delen erg makkelijk maakt. Het maakt niet uit hoe groot een bestand is, want je kunt iets gewoon delen door simpelweg de URL van het bestand op je schijf door te sturen. Aangezien je tot 2GB ruimte op de site hebt, kun je heel wat grote documenten versturen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020