Excite

Skype vraagt gebruikers om te updaten

Gebruikers van Skype doen er verstandig aan om hun internetbelprogramma te updaten. Het bedrijf uit Estland raadt zijn klanten een update aan, omdat de beldienst donderdagmiddag werd getroffen door een storing.

Een onbekend aantal gebruikers kampte donderdag met grote problemen, nadat Skype vastliep. Daarna sloot het internetbelprogramma zichzelf af en konden gebruikers niet meer inloggen.

Skype reageerde adequaat en publiceerde direct na het uitbreken van de storing een oplossing om de problemen te verhelpen. Gebruikers werden aangeraden om een code in te voeren, waarmee een bestand kon worden verwijderd. Zonder dit bestand zou het programma weer moeten werken.

"We realiseren ons dat de oplossing vrij technisch is," zo laat Skype in een online verklaring weten. Tevens zegt het bedrijf te werken aan een nieuwe versie van Skype voor Windows die het probleem automatisch oplost. Klanten die Skype gebruiken op hun telefoon, televisie of een ander apparaat dan de computer hebben geen last gehad van de storing. Skype raadt zijn gebruikers aan om Twitter en Facebook goed in de gaten te houden voor nieuwe updates.

Ook gebruikers van Skype die beschikken over een Mac of Linux kunnen inmiddels een update downloaden. Daarmee moet het probleem uit de wereld zijn en kunnen de gebruikers weer naar hartenlust met elkaar bellen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ryan Fanshaw Photography

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020