Excite

Slaapstoornissen, bloedspiegel en roken bijhouden op internet

Zelfs als je je wel eens afvraagt hoe het komt dat je zo moe bent, snellen een aantal websites je meteen te hulp. De dokter kan je misschien helpen bij slaapstoornissen, maar vaak wordt je dan aangeraden je slaapritme op te schrijven. Natuurlijk kan je dat intussen ook online, zodat je meteen alles in een grafiek kan zien. Zo kan je meteen je slaaproutine achterhalen en indien nodig wijzigen.

Het gebruik van I Sleep Diary is erg simpel: elke dag krijg je tien vragen voorgeschoteld over afgelopen nacht. Alle vragen kunnen slaapstoornissen aanduiden en zijn gemakkelijk te analyseren. Ook kan je alles meteen printen.

Heb je geen last van slaapstoornissen maar wel diabetes, dan is het ook niet zo moeilijk online zelf bij te houden hoeveel het suikergehalte in je bloed bedraagt. Zo kan je waar en wanneer je maar wilt te weten komen of er een ritme in je bloedspiegel zit en waar dit door komt. Gegevens ingeven bij Sugarstats kan via hun website, maar ook via bijvoorbeeld Twitter en een mobiele telefoon. Dat kan trouwens ook met Qwitter. Deze website helpt je met het stoppen met roken. Updates kan je ingeven via Twitter en je vooruitgang is goed op te volgen. Simpel maar doeltreffend!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Stephen Dann

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020