Excite

Slimme sokken voor hardlopen

De smartphone is zo langzamerhand geen echte gadget meer nu de Google Glass en het Apple horloge eraan zien te komen. Het Amerikaanse bedrijf Heapsylon gaat nog verder en wil volgend jaar slimme sokken voor hardlopen op de markt brengen. De sokken zijn computergestuurd en kunnen de prestaties van onder andere hardlopers verbeteren. Ze zijn ontwikkeld door het team dat ook de X-Box Kinect maakte.

Sensoria sokken

De sokken gaan de naam ‘Sensoria’ dragen. In de sokken zitten speciale sensoren die data verzamelen over je loopgedrag. Zo telt de sok op een nauwkeurige manier het aantal stappen dat je zet, en registeren ze hoe je de voet neerzet, bijvoorbeeld te veel naar binnen of naar buiten. Via een enkelband wordt de data ingeladen. Vervolgens kun je thuis de informatie van de enkelband naar de computer of tablet kopiëren met een blootooth verbinding.

Hardlopers voordeel

Het ligt voor de hand dat hardlopers veel voordeel kunnen halen uit het dragen va de sok, maar de makers van de slimme sokken zien ook mogelijkheden om de Sensoria bij andere sporten te gebruiken. Ook in de medische wereld zouden de sokken, of het materiaal van de sokken, een rol kunnen spelen.

Wasmachine

Sokken voor hardlopen moeten natuurlijk gewassen kunnen worden. Ook deze slimme sok kan inclusief sensoren gewoon de wasmachine in. Volgens de makers kunnen de sokken zelfs de droger weerstaan. Voor 150 dollar heb je één paar van deze slimme sokken voor het hardlopen, voor 60 dollar heb je nog drie paar extra. Vanaf eind volgend jaar moeten de sokken te koop zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020