Excite

Smartphone zeer populair in Nederland

De smartphone verovert in hoog tempo de Nederlandse mobiele telefoniemarkt. 42 procent van de Nederlanders ouder dan vijftien jaar is in het bezit van een smartphone. Dat is een forse stijging in vergelijking met vorig jaar.

Telecompaper deed onderzoek onder 19.200 Nederlanders boven de vijftien jaar. De cijfers in het onderzoek beslaan het tweede kwartaal van 2011. Telecompaper schrijft dat 42 procent van de deelnemers aan het onderzoek een smartphone bezit. In het derde kwartaal van 2010 lag dit percentage nog op dertig procent.

Vooral jongeren blijken een interessant marktsegment voor aanbieders van smartphones. Zestig procent van de Nederlanders tussen de vijftien en 29 jaar heeft een smartphone.

De meeste smartphoneklanten hebben een abonnement bij T-Mobile en Vodafone. De aanbieders KPN en Hi volgen op gepaste afstand. T-Mobile heeft de meeste klanten met een abonnement, terwijl Vodafone marktleider is in het segment met prepaid smartphoneklanten.

Blackberrytoestellen lijken uit te groeien tot de populairste smartphones in Nederland. Deze apparaten hadden afgelopen jaar de beste verkoopcijfers. HTC en Apple zijn de marktleiders op het gebied van abonnementen. Samsung heeft de koppositie op het gebied van prepaid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020