Excite

Smurfenspel Iphone kostbaar tijdverdrijf

De Smurfen, de guitige blauwe kabouterwezens blijken regelrechte gierigaards te zijn. Althans, in het Iphone spel ‘Smurfs’ Village’. Het spelletje is nog maar een aantal dagen verkrijgbaar, maar toch werd de topper ‘Angry Birds’ al van de troon verdreven als het gaat om omzet in de App Store.

Dat is vreemd, want het spelletje zelf is gratis. Maar na even spelen wordt al duidelijk hoe het zit: Binnen een minuut mag de portemonnee getrokken worden voor een emmertje smurfbessen, dat $3,99 moet kosten. En de onoplettende speler heeft niet door dat het om echt geld gaat dat rechtstreeks overgemaakt wordt via de App Store.

De bedragen kunnen aardig aantikken. Blauwbessen gaan voor $9,99 over de toonbank, terwijl een hele kruiwagen vol smurfbessen maar liefst $44,99 moet kosten. Het verraderlijke van het spel is dat er niet om bevestiging of een wachtwoord wordt gevraagd. Het bedrag wordt direct afgeschreven.

Waarschuwingen tegen het spel zijn er genoeg te vinden op het Internet. Zo schreef een ouder in de App Store: ‘Niet downloaden, er zit in het spel een valkuil om kleintjes een bestelling van berries te laten doen. Heeft mij al 80 euro gekost. Dit hoeft van mij niet, stelletje oplichters.'

Het spel wordt gemaakt door Capcom Mobile Capcom heeft een licentie gekregen van IMPS, het bedrijf van de erfgenamen van Peyo, de bedenker van de Smurfen. Volgens een medewerker heeft IMPS het spel goedgekeurd voor het op de markt gebracht werd.

Afbeelding: ipadblogs.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021