Excite

Zo kun je de snelheid van je internetverbinding testen

Je kent ze waarschijnlijk wel: de mooie, gekleurde afbeeldingen die laten zien hoe snel jouw internetverbinding wel niet kan zijn. Maar dat het om 'kan zijn' gaat, zie je alleen aan de kleine lettertjes. Providers zeggen namelijk nooit dat ze je een bepaalde snelheid garanderen, maar alleen dat bepaalde snelheden te halen zijn. Wil je weten wat jij nu echt krijgt voor je geld? Je kunt zelf de snelheid van je internetverbinding testen met behulp van de volgende meters.

Speedtest

De bekendste manier om zelf de snelheid van je internetverbinding testen is Speedtest.nl. Die website is onafhankelijk van een provider en biedt je de mogelijkheid om te testen in hoeverre jouw verbinding in de buurt komt van wat je beloofd is. Je surft hiervoor eenvoudig naar de website en selecteert een test, bijvoorbeeld de downloadtest. Die laat zien hoe snel een pagina geladen wordt, maar ook hoe snel je films en muziek kunt downloaden. Door vervolgens op de knop 'Start de geselecteerde tests' te drukken, gaat de test lopen. Binnen enkele seconden verschijnt de snelheid in beeld. Je kunt deze snelheid controleren door te bekijken wat jouw provider je beloofd heeft.

UPC speedtest

Je kunt ook een speedtest uit laten voeren via UPC.nl. Zodra je hier met een test start, krijg je eerst een inschatting van de snelheid van je verbinding. Vervolgens kun je een echte downloadtest doen en daarmee nog nauwkeurigere resultaten krijgen. Dat kost wel iets meer tijd, maar levert je wel precies op wat je wilt weten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018