Excite

Snelle en dunne iPhone 5 krijgt betere camera

De iPhone 5 wordt niet alleen sneller en dunner dan zijn voorgangers maar bevat ook een verbeterde camera. De nieuwe telefoon van elektronicafabrikant Apple krijgt een 8 megapixelcamera in plaats van een 5 megapixelcamera. Dit weet de Amerikaanse krant The Wall Street Journal te melden op basis van informatie van leveranciers van Apple.

Twee weken geleden kwam ook al nieuws naar buiten over de camera die in de iPhone 5 zal worden geplaatst. Toen repte het persbureau Bloomberg over de installatie van een verbeterde camera, die ook een snellere processor zou krijgen.

Naast een verbeterde camera van 8 megapixel zal de nieuwe iPhone ook een draadloze chip van Qualcomm bevatten. Daarmee wisselt Apple, dat zoals gewoonlijk elk commentaar weigert, van leverancier. In de vorige versie van de iPhone werden de chips nog door Infeneon geproduceerd.

Amerikaanse media verwachten dat de iPhone 5 nog dit kwartaal op de markt wordt gebracht. Bloomberg, dat zich beroept op ‘goed geïnformeerde bronnen’, is het meest precies in zijn voorspellingen en denkt dat de nieuwe telefoon in september in de winkels ligt. Er wordt al maanden gespeculeerd over de datum waarop de nieuwe iPhone op de markt zal worden gebracht.

The Wall Street Journal denkt dat het opleveren van de iPhone zolang duurt omdat het lastig is om het toestel te produceren. Dit zou komen door de dunne vorm van de telefoon. Hierdoor zouden er vertragingen op kunnen treden.

De iPhone is één van de meest succesvolle producten van Apple. In het eerste kwartaal van 2011 werden er wereldwijd liefst 18,7 miljoen iPhones verkocht.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020