Excite

Sneller en dunner: iPad 2

De iPad 2 heeft, zoals al werd verwacht, zowel een camera aan de achterkant als een camera aan de voorzijde voor videobellen. De nieuwe loot aan de Apple-stam is zo'n 33 procent dunner dan de iPad. Het apparaat is daardoor ook iets minder zwaar. Het gewicht daalt van 680 naar 600 gram. De batterijduur van de tabletcomputer bedraagt zo'n 10 uur.

Het nieuwe apparaat werd woensdag na maanden van geruchten officieel aangekondigd tijdens een presentatie van Apple in San Francisco. Steve Jobs, de baas van Apple, verscheen zelf op het podium. Enkele weken geleden ging hij nog met ziekteverlof en werd beweerd dat hij aan kanker leed.

Apple komt verder met een nieuwe versie van het besturingssysteem iOS. iOS 4.3 wordt geleverd bij de nieuwe iPad. De iPad 2 is in de Verenigde Staten al vanaf 11 maart verkrijgbaar. In Nederland ligt het apparaat vanaf 25 maart in de winkels.

Volgens Apple zijn de prijzen voor de iPad 2 hetzelfde als voor de eerste iPad. De goedkoopste versie van 16GB met alleen wifi kost 499 euro. De duurste uitvoering met 64GB en wifi en 3G gaat straks voor 799 euro over de toonbank. Een witte editie is vanaf de eerste dag verkrijgbaar.

Afbeelding: Apple iPad 2

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020