Excite

Sniper Elite V2: voor echte snipers

Sniper Elite V2 is de nieuwe release van de gelijknamige game die in 2005 werd uitgegeven. Sniper Elite V2 heeft een grafisch upgrade gekregen en bevat verder nieuwe missies voor echte liefhebbers van het sluipschuttergeweer. Niet voor gamers die liever een ander geweer hanteren, deze game is alleen voor echte snipers.

Sniper Elite V2: het verhaal

Zoals veel shooters speelt ook deze game zich af in de Tweede Wereldoorlog. Je speelt met een Amerikaanse sniper met de naam Karl Fairburne, die moet voorkomen dat de Russen informatie over nucleaire energie en wapens van de Duitse soldaten overnemen. De game speelt zich af in april 1945 als de oorlog al ten einde loopt en de Russen Berlijn naderen. Fairburne groeide op in Berlijn als de zoon van de Amerikaanse ambassadeur en kent de stad daarom goed.

Partijen in Sniper Elite

Sluipschutter Karl Fairburne moet zich staande houden tussen verschillende partijen. Hij werkt samen met het Duitse verzet, soldaten van het nazistische Duitse leger en de Russische communisten van de NKVD. Een van de missies richt zich er speciaal op om de Nazi Martin Bormann te vermoorden.

Sniper Elite V2 Gameplay

Over de details in de game is nagedacht. Je hebt de beschikking over wapens die ten tijde van de Tweede Wereldoorlog gangbaar waren: een snipergeweer, een handpistool met demper, semiautomatische geweren, automatische geweren, antitankwapens en granaten. Tijdens de game ligt de nadruk behalve op de missies, ook op het ervaren van je missie als sluipschutter. De windkracht, je ademhaling en de zwaartekracht spelen een rol in de precisie waarmee je wapens afvuurt.

Sniper Elite V2 review

De grootste bezwaren die zijn gekomen op de nieuwe uitgave van Sniper Elite, hangen samen met de third-person weergave. Alleen wanneer je het snipergeweer hanteert kun je in de first-person spelen. De rest van de game is enkel in third-person view. Eveneens zijn de grafische details niet naar ieders smaak, sommige straten worden afgesloten door onzichtbare muren en de details zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. Het feit dat de game zich zo specifiek op snipers richt wordt alom gewaardeerd.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020