Excite

Software om verhalen te schrijven

Software om te schrijven is een handig hulpmiddel. Je kunt je verhalen hierdoor meer laten leven en misschien zijn er punten waar je in eerste instantie niet aan had gedacht. Je kunt verschillende schrijfprogramma's gebruiken. Het ene is gratis, het andere niet.

Ywriter

Ywriter is een softwareprogramma dat het schrijven gemakkelijker maakt. Je kunt er een handige database in maken. Beschrijf je personages, de voorwerpen die ze gebruiken en de locaties die ze bezoeken. Ook kun je scenes schrijven en die in de juiste hoofdstukken zetten. Het is een overzichtelijk programma dat vooral heel goed kan worden gebruikt voor het schrijven van fantasy en sci-fi. Ywriter is gratis te gebruiken.

Dramatic Pro

Dramatic Pro is een programma dat je moet kopen. Het kan je eveneens helpen bij het schrijven van personages. Je kunt personages maken met 500 icoontjes om alvast een goed beeld van het uiterlijk te hebben. Ook kun je bij elk personage zetten wat het doel is van ze en hoe ze in elkaar zitten. Ook is er een speciale wizard om zo een uniek verhaal te krijgen. Volgens velen is dit het beste schrijfprogramma dat je kunt vinden.

Eigen fantasie

Natuurlijk heb je ook met dit soort software je eigen fantasie nodig. Wel kan software je helpen om inspiratie op te doen en om een beter beeld te krijgen van de wereld waarin je personages in leven. Zeker bij complexe verhalen kan het een toegevoegde waarde zijn om een duidelijk beeld te krijgen van je verhaal en de personages die erin voorkomen.

 

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021