Excite

Sonic komt op postzegel

Misschien denken we in Nederland met onze kerstzegels origineel te zijn, maar in België pakken ze het pas echt groots aan. Ook de helden van videospelletjes worden geëerd op een kekke zegel. Sonic the Hedgehog prijkt daar namelijk op een echte postzegel!

De zegel, die vanaf 29 augustus wordt uitgegeven, is speciaal vervaardigd om de twintigste verjaardag van de blauwe egel te vieren. De zegel zal zowel op internet te bestellen zijn als verkrijgbaar zijn in de kantoren van de Belgische posterijen.

Sega steekt niet onder stoelen of banken dat Sonic twintig wordt. Naast de postzegel komt er ook nog een spel uit, Sonic Generations, dat in het teken staat van het verleden en het nu. "SEGA is vereerd dat de Belgische Post speciale Sonic verjaardagspostzegels in de markt zet," zegt Johan De Windt, Marketing Director SEGA Benelux. "Sonic bestaat dit jaar 20 jaar en de postzegels zijn een perfecte manier om deze unieke gebeurtenis extra te vieren."

Sonic zag in 1991 het levenslicht en was bedoeld om tegenwicht te bieden aan dat andere icoon uit een platfromspelletje, Mario van Nintendo. In totaal werden er maar liefst 80 miljoen games verkocht waarin Sonic de hoofdrol speelt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019