Excite

Sonim XP3300: Niet kapot te krijgen

De trends in de wereld van de mobiele telefonie zijn vooral groter, sneller en lichter. Allemaal leuk en aardig, maar op die manier worden telefoons ook heel kwetsbaar. De Sonim XP3300 doet dit heel anders, en neemt ons terug naar de robuustheid van de Nokia 3210. Plus een beetje extra.

Sonim is een fabrikant van apparaten die tegen een stootje moeten kunnen. Met de XP3300 tillen ze dat naar een nieuw niveau. Volgens Sonim kan je deze telefoon zonder problemen van twee meter hoogte op beton laten vallen. Ook kan je er rustig mee gaan zwemmen, want het apparaat kan tot twee meter onder water ondergedompeld worden zonder de geest te geven.

Niet zo gek overigens, want de kwetsbare delen zijn verpakt in een stevige behuizing van glasvezel. Het scherm is gemaakt van zogenaamd Gorilla Glass, vooral bekend omdat het niet kapot te krijgen is. Ook extreme kou of warmte zijn geen probleem voor deze uiterst stevige telefoon.

En de XP3300 heeft nog meer eigenschappen om de ideale kampeertelefoon te worden. Sonim claimt namelijk dat je zonder op te hoeven laden 24 uur kan bellen met de XP3300. Of, als je niet wilt bellen, kan je ook 24 uur lang navigeren met behulp van GPS.

Natuurlijk heeft de Sonim XP3300 niet dezelfde mogelijkheden als een moderne smartphone. Maar toch, als je de gewoonte hebt om minimaal twee telefoons per jaar te slopen dan is het de investering waarschijnlijk meer dan waard.

Over de prijzen en een releasedatum laat Sonic vooralsnog niets los.

Afbeelding: Sonim

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020