Excite

Sony betreedt tabletmarkt

In het laatste jaar heeft de populariteit van de tablet een enorme vlucht genomen. De draagbare computers, in wezen niets anders dan een soort fotolijst met een touchscreen, gaan als zoete broodjes over de toonbank. Ook elektronicagigant Sony wil een graantje meepikken en betreedt de tabletmarkt.

Gisteren onthulde Sony haar twee troeven die voor een verkoopsucces moeten zorgen, beiden voorzien van het besturingssysteem Android. Allereerst is er de S1, die zich vooral richt op entertainment en een traditionele tablet vorm heeft; een groot beeldscherm dus. En dat beeldscherm is met zijn 9,4 inch behoorlijk uit de kluiten gewassen. Op de S1 hebben gebruikers toegang tot Sony’s mediastreamingdienst Qriocity. Ook kunnen er op de S1 een aantal Playstation-games gespeeld worden.

De S2 is wat spannender vormgegeven: Het apparaat laat zich openklappen als een boek, om daarna een tweetal schermen te onthullen die elk 5,5 inch meten. De schermen kunnen los van elkaar gebruikt worden, maar ook is er één groot beeldscherm van te maken. De S2 is de kleinste van de twee, en is vooral bedoeld voor communicatie.

Naar eigen zeggen zijn de tablets vooral uniek door de verweving met de Qriocity-dienst. Verder claimt Sony de tablets extra snel te hebben gemaakt, omdat het bedrijf veel ervaring met zowel hardware als software heeft. De tablets zijn vanaf de herfst te koop.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020