Excite

Sony Ericsson Xperia Play gelanceerd

Voor wie altijd een handheld spelcomputer én een telefoon bij zich heeft, is er goed nieuws. Met de Xperia Play brengt telefoonfabrikant Sony Ericsson vandaag een high-end smartphone uit, met ingebakken Playstation Portable. Nou ja, bijna dan.

De Play is voorzien van het Android besturingssysteem van Google en heeft dezelfde knoppen als de PSP Go. Volgens Sony Ericsson zijn er al meer dan zestig spellen uitgekomen die speciaal voor de telefoon zijn geoptimaliseerd.

En dan gaat het om zogenaamde Playstation Pocket PS1-games. Spelletjes die ooit zijn uitgekomen voor de allereerste Playstation, maar dan in een nieuw jasje gestoken. Ook gewone Android games kunnen op het apparaat gespeeld worden. Ook dan kan er gebruik gemaakt worden van de speciale knoppen.

De Play heeft een 4’-LCD scherm met een resolutie van 854x480 pixels die moet zorgen voor optimaal gamegenot. Daarnaast is hij voorzien van een rappe Snapdragon processor van fabrikant Qualcomm. De CPU, die draait op 1GHZ moet samen met de Adreno 205 GPU zorgen voor een vloeiende ervaring.

Het is te hopen voor Sony Ericsson dat het de Play beter vergaat dan Nokia’s poging om een gametelefoon op de markt te brengen. De N-Gage, die in 2003 gelanceerd werd, sloeg nooit aan bij het grote publiek. Debet hieraan was dat de N-Gage voor een spelcomputer te veel op een telefoon leek, terwijl hij bij het bellen weer te veel weg had van een spelcomputer.

Afbeelding: Flickr, gebruiker abbulhussain

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021