Excite

Sony geeft PSN fout toe

Sony heeft eindelijk toegegeven dat er inderdaad iets mis is gegaan met de PlayStation Network service. Hackers hebben ingebroken in de dienst en zijn er vandoor gegaan met de gegevens van alle gebruikers. Sony weet nog niet zeker of de hackers ook creditcard gegevens hebben kunnen stelen.

Wat wel zeker is, is dat de hackers hun handen hebben weten te leggen op de naam, het adres, land, e-mailadres, de geboortedatum en het PSN wachtwoord en bijbehorende inlognaam van alle gebruikers. Mogelijk is ook andere informatie gestolen. Er zou nog geen bewijs zijn voor de diefstal van creditcard gegevens, maar er zijn ook geen harde bewijzen die dit helemaal uitsluiten. Als je je creditcardgegevens hebt ingevoerd, dan is het verstandig om hierop actie te ondernemen.

Sony adviseert gebruikers sowieso om hun account goed in de gaten te houden, omdat de kans bestaat dat de gegevens voor fraude worden gebruikt. Ook raadt het bedrijf mensen aan om voorzichtig te zijn met telefoontjes of e-mails waarin naar persoonlijke gegevens gevraagd wordt. Sony zal zelf niet dergelijke verzoeken doen, dus als je hier wel mee te maken krijgt, dan gaat het waarschijnlijk om een scam.

Sony heeft inmiddels excuses aangeboden voor het ongemak en verstrekt gebruikers informatie over identiteitsdiefstal. Het is nog niet bekend wanneer de dienst weer online zal worden gebracht.

Afbeelding: Flickr account wlodi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021