Excite

Sony herstelt PlayStation Network

Goed nieuws voor gamers over de hele wereld: Sony heeft het PlayStation Network volledig weten te herstellen en brengt het netwerk deze week weer online. Dat betekent dat ook de Playstation Store weer toegankelijk wordt.

Het PlayStation Network liet online gaming al weer een paar weken toe, maar gamers konden vooralsnog geen extra content downloaden en in-game content kopen. Dit komt omdat de PlayStation Store nog steeds uit de lucht is, maar ook deze gaat vermoedelijk snel weer open.

Vooral liefhebbers van de spellen Mortal Kombat en DiRT 3 hadden last van de netwerkstoringen, omdat voor deze games een code benodigd is om online te kunnen spelen. Alleen voor Mortal Kombat werd een tijdelijke oplossing gevonden.

Sony wil het Playstation Network eind deze week volledig herstellen. Naast de Store zijn dan ook QrioCity en MediaGo weer volledig bereikbaar. Overigens zal het Network in Azië pas later online gaan. In Zuid-Korea, Hong Kong en Japan loopt het herstel vertraging op.

Het PlayStation Network werd enkele weken geleden gehackt en Sony moest toegeven dat hackers gevoelige informatie over gebruikers hadden gestolen. Het Japanse concern heeft de afgelopen weken hard gewerkt om het gat te dichten en de privacy van zijn klanten te kunnen waarborgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Pseudo Gil

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020