Excite

Sony komt met flexibele e-reader

Elektronicagigant Sony heeft op de 49ste editie van het International Symposium, Seminar & Exhibition (SID 2011) zijn nieuwste innovatieve snufje gepresenteerd. Het Japanse concern komt met een papieren e-reader, zo flexibel en flinterdun dat je het om een radius van vijf millimeter kunt vouwen.

De e-reader van Sony zit nog in de conceptfase en wordt zoals de meeste e-readers alleen in het grijs geproduceerd. Desondanks waren bezoekers van SID 2011 dusdanig onder de indruk van het technologische snufje dat zij bewonderende kreten niet konden onderdrukken. Zeker toen de e-reader werd opgerold en toch gewoon bleef werken.

Het nieuwe product van Sony, dat nog een officiële naam moet krijgen, heeft een lengte van dertien inch (33,02 centimeter) en een resolutie van 150 ppi. De nieuwe e-reader is een flinke stap vooruit ten opzichte van zijn voorgangers. Zo was de vorige e-reader met vier inch erg klein en kon de e-reader daarvoor niet geheel worden omgebogen en opgerold.

De presentatie van de nieuwe e-reader is een baanbrekende ontwikkeling, hoewel Sony nog geen mededelingen doet over de wijze waarop het zijn flexibele uitvinding in een product voor de consumentenmarkt gaat omzetten.

De uitvinding van Sony kan ook positieve gevolgen hebben voor het milieu. Er zijn veel natuurlijke grondstoffen per eindproduct nodig om de hoge beeldresoluties van de huidige generatie e-readers mogelijk te maken. Maar met de e-reader van Sony kunnen beroemde romans gelezen worden, zonder dat bomen gekapt moeten worden of de natuur schade wordt toegebracht om grote hoeveelheden van bepaalde mineralen te vinden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ian Muttoo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021