Excite

Sony komt met Move.Me

Sony heeft de komst van een nieuwe applicatie voor de PS3 aangekondigd. Move.Me gaat het nieuwe speeltje van Sony Computer Entertainment America heten. Met Move.Me moet het mogelijk worden om zelf software voor de PlayStation Move te ontwikkelen.

Move.Me is vooral bedoeld voor wetenschappelijke onderzoekers, studenten, hobbyisten, docenten van hoger onderwijs en HCI-ontwikkelaars. Met Move.Me hoopt Sony meer inzicht te krijgen in de innovatieve projecten die programmeurs voor de PlayStation Move kunnen ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan programma’s die consumenten kunnen helpen om voldoende lichaamsbeweging te krijgen, maar ook programma’s waarbij je creativiteit flink op de proef wordt gesteld.

Move.Me zal in de lente via de PlayStation Store verkrijgbaar zijn. Wie wil kan zich ook eerder inschrijven via de Move.Me website. Wie dat doet, maakt kans op een eerdere uitgave van de software en kan dus sneller aan de slag.

Move.Me is vergelijkbaar met de Wii van Nintendo, maar werkt iets anders. In plaats van dat je hier een aparte console voor nodig hebt, verbind je de Move.Me met je PlayStation 2. Move.Me kan onder meer gebruikt worden in combinatie met een gewone PC en de PlayStation Eye Camera.

Sony wil met Move.Me spellen voor het hele gezin bieden, van jong tot oud. Bovendien moet het nog makkelijker worden om spellen te updaten. Voor Move.Me gebruikers kan dat in sommige gevallen gratis.

Afbeelding: Flickr, gebruiker tsuihin - TimoStudios

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019