Excite

Populaire Sony Playstation game consoles

Het begon allemaal in 1995 met de Sony Playstation; van deze game console werden er zeker een miljoen systemen verkocht in Europa en Japan. Het was de bedoeling van Sony om gamen populairder te maken. Dat lukte pas echt met de opvolger van de Playstation, de Playstation One of PS1. Dit model, een mooiere versie van de oude Playstation kwam in 2000 op de markt.

In hetzelfde jaar kwam ook de Playstation 2, de best verkochte game console tot nu toe. Er zijn maar liefst 150 miljoen consoles verkocht. De opvallendste verandering aan de PS2 ten opzichte van zijn voorloper, is de betere graphics van het systeem. Ook kun je met Sony Playstation 2 game consoles ook andere cd's afspelen, behalve de speciale game discs. Zo kun je ook cd's, dvd's en dvd-roms afspelen.

In 2005 kreeg de Sony Playstation zijn opvolger met de Sony Playstation 3 game consoles. De Playstation 3 moest vooral concurreren met de Nintendo Wii en Xbox 360, maar blijft toch achter bij deze systemen. Nieuw bij de PS3 is dat de games voortaan op Blu-Ray discs staan. Het gebruik van deze discs zorgt ervoor dat er games van hoge kwaliteit gespeeld kunnen worden.

Net als Nintendo verkoopt ook Sony Playstation draagbare game consoles. Dat is de Playstation Portable, waar ook vaak de term PSP voor wordt gebruikt. De eerste PSP kwam uit in 2004. Deze draagbare game console is wat groter dan bijvoorbeeld de Nintendo DS, maar heeft dan ook een groter scherm. En je kunt vele verschillende game genres spelen op deze Sony Playstation game console.

(foto © Michel Ngilen)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019