Excite

Sony weer doelwit hackers

Ze maken hele leuke consumentenelektronica, maar van beveiliging lijkt Sony geen kaas te hebben gegeten. Opnieuw is er een onlinedienst van het Japanse concern gekraakt. Dit keer is het de beurt aan de Canadese webwinkel van Sony Ericsson, een joint venture die Sony is aangegaan met het Zweedse Ericsson.

Extra zuur is dat dit een dag nadat de websites van Sony in Griekenland, Indonesië en Thailand waren gehackt. Hierbij werden de gegevens van ruim 8500 gebruikers buitgemaakt. De gegevens van meer dan 2000 Canadezen werden vandaag door de hackers gestolen. Het gaat om uiterst gevoelige informatie, zoals namen, e-mailadressen en wachtwoorden. Gelukkig zijn er geen creditcardgegevens buitgemaakt. Toch is uit voorzorg de webwinkel van Sony tijdelijk op slot gegaan.

Het zit Sony ook niet mee. Eerder ging het Playstation Network (PSN) ook al plat, omdat hackers zich de toegang hadden verschaft tot de gegevens van miljoenen gebruikers. Hierbij zaten wel creditcardgegevens, om precies te zijn van maar liefst tien miljoen gamers.

De hack berokkende Sony veel schade. PSN ging pas na een maand weer online, waardoor Sony veel inkomsten misliep. Daarnaast heeft het bedrijf veiligheidsmaatregelen moeten nemen om een herhaling te voorkomen. Zelf raamt Sony de schade in op 120 miljoen dollar.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ian Muttoo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021