Excite

Sony werkt aan PlayStation 4

Elektronicaproducent Sony werkt aan de opvolger van de PlayStation 3. Dit heeft Masaru Kato, uitvoerend vice-president van het Japanse concern, aan investeerders laten weten. De opvolger van de PlayStation 3 moet hoogstwaarschijnlijk de Playstation 4 worden en deze zou inmiddels onderweg zijn.

Kato gaf zijn bevestigende antwoord nadat investeerders vroegen waarom de onderzoeks- en ontwikkelingskosten van Sony zijn gestegen. Deze extra kostenpost op de begroting laat zien dat er al gewerkt wordt aan de ontwikkeling van een nieuwe spelcomputer, mogelijk de Playstation 4.

Kato benadrukte dat Sony voorlopig inzet op de PlayStation 3 en dat hij nog een lang productieleven ziet weggelegd voor deze console. Toch gaf hij ook aan dat Sony reeds nadenkt en werkt aan een opvolger. De kosten voor een nieuwe console zijn al berekend, maar het is onbekend wanneer deze gelanceerd zal worden.

De bevestigende uitspraak van Kato is opvallend, omdat de algemeen directeur van Sony Computer Entertainment America een jaar geleden zei dat gamers de PlayStation 4 pas in de verre toekomst hoeven te verwachten. Kaz Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment, deed drie maanden geleden een soortgelijke uitspraak en zei dat de PlayStation 4 bij Sony nog niet ter sprake is gekomen.

Het is nog onduidelijk of en wanneer Sony met aanvullende informatie zal komen. Wel lijken gamers nog wel even op de PlayStation 4 te moeten wachten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker William Hook

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020