Excite

Sony zet productie PSP Go stop

Sony is aan het opwarmen voor de productie van haar nieuwe generatie handheld spelcomputers, de Next Generation Portable (NGP). In de aanloop daarvan heeft het Japanse elektronicaconcern besloten om te stoppen met het fabriceren van de PSP Go.

Wil je dus nog een PSP Go kopen, dan moet je er snel bij zijn, want het kleine apparaatje wordt verkocht zolang de voorraad strekt. Uiteraard is het niet zo dat er straks helemaal geen PSP’s te koop zijn. De reguliere draagbare Playstation blijft namelijk gewoon nog in productie.

De PSP Go werd in 2009 geïntroduceerd als het kleine broertje van de PSP. Het apparaatje heeft precies dezelfde functies als de grotere versie, maar is veel compacter. Sony kreeg dit voor elkaar om het te voorzien van een schuifmechanisme. Werd er niet gespeeld, dan kon het scherm over de controls heen geschoven worden. Nadeel was wel weer dat er geen schijfjes in het apparaat geschoven kunnen worden.

De PSP Go was al met al geen verkoopsucces en ging veel minder vaak over de toonbank dan het grotere model. Ook de introductie van Sony’s Playstation telefoon werkt niet in het voordeel van de Go. Deze lijkt hierdoor overbodig te zijn geworden in het assortiment van Sony.

Afbeelding: Flickr, gebruiker securecat

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020