Excite

Mediaweelde binnen handbereik: SopCast

Zit jij ook veel vaker achter je computer dan voor de tv en heb je het gevoel dat je daardoor wel eens wat mist? Dan maakt SopCast daar een einde aan. Met SopCast kun je namelijk gratis audio en video uitzenden of bekijken. Het werkt via peer-2-peer technologie en is erg eenvoudig.

SopCast op je computer

Peer-2-peer technologie is gebaseerd op delen. Je kunt zelf iets uitzenden en dan kunnen andere gebruikers dat vervolgens downloaden of bekijken. Ook kun jij natuurlijk iets downloaden of bekijken dat iemand anders gestreamd heeft. Voor een peer-2-peer netwerk is het van essentieel belang dat mensen niet alleen wat halen, maar ook wat brengen. Als je bijvoorbeeld iets downloadt, dan is het gebruikelijk dat je na het downloaden ook het gedownloade bestand enige tijd blijft uploaden, zodat andere 'leechers' - dat zijn mensen die het bestand ook willen hebben - het weer van jou kunnen overnemen. Je verandert dan zelf van een leecher in een seeder.

Unieke kenmerken van SopCast

Met SopCast wordt nog een stapje verder gezet. Daarmee kun je je eigen tv-station bouwen, terwijl je daar maar minimale hulpmiddelen voor nodig hebt. Je kunt maar liefst 10.000 online gebruikers bedienen met een enkele computer en een gewone internetverbinding. Dat is een groot kijkerspubliek! In tegenstelling tot veel andere P2P programma's is SopCast helemaal gratis. Omdat het al langere tijd bestaat, zijn er inmiddels al veel uitbreidingen en verbeteringen geweest, die het programma maken tot wat het nu is: een perfecte manier om binnen no time je eigen tv- of radiostation op te zetten.

Gratis en voor iedereen

SopCast wordt gratis aangeboden, maar het is ook de bedoeling dat je zelf gratis deelt. Het is namelijk niet toegestaan het te gebruiken voor commerciële doeleinden. Het programma mag vanzelfsprekend ook niet verkocht worden. Als je aan de veilige kant wilt zitten, download je het programma van de eigen site.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020