Excite

SoundCloud heeft ruim miljoen gebruikers

Het innovatieve muziekplatform SoundCloud telt inmiddels meer dan een miljoen gebruikers. Het Berlijnse initiatief is nog maar kort geleden van start gegaan, maar inmiddels hebben zich meer dan een miljoen mensen geregistreerd. Een jaar geleden stond de teller stil op 100.000 mensen.

SoundCloud is bedoeld voor het beschikbaar stellen van met name elektronische muziek. Inmiddels maakt de dienst het ook mogelijk om gemakkelijk toegang te krijgen tot muziekgegevens en deze eenvoudig te distribueren.

Het liefst zien de initiatiefnemers dat SoundCloud uitgroeit tot het YouTube voor muziekgegevens. Er zijn al een aantal overeenkomsten tussen de twee te vinden: de muziek is gratis te luisteren en (deels) te downloaden, de muziek kan worden doorgestuurd naar vrienden of op websites geplaatst worden en het is mogelijk om commentaar toe te voegen aan de nummers.

Met een gratis account kunnen er maandelijks vijf tracks geüpload worden. Met een ProAccount kun je meer. ProAccounts zijn verkrijgbaar vanaf €9 per maand. Voor €59 per maand mag je onbeperkt uploaden. Die mogelijkheid is vooral interessant voor professionals en muziekproducenten.

SoundCloud stelt geen grenzen aan de grootte of het formaat van de data. Ook afspelen in uitstekende kwaliteit is dus mogelijk. Omdat SoundCloud door haar talloze gebruikers dagelijks nog verbeterd wordt, is de kans dat het daadwerkelijk de nieuwe YouTube voor muziek wordt best groot.

Afbeelding: Excite.de

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021