Excite

Spammen wordt lastiger

Concorida universiteit heeft een manier gevonden waardoor anonieme spammers gemakkelijker te identificeren zijn. Er wordt naar allerlei factoren gekeken, zoals spelfouten, typestijl en grammatica. Hierdoor kan men een profiel van de dader maken. Op deze manier kan worden achterhaald uit welk land de spammer komt, wat zijn geslacht is en wat zijn opleidingsniveau is. De gegevens zijn mogelijk zo zorgvuldig, dat spammers op basis van de gegevens gearresteerd kunnen worden. Bovendien staat op basis van het systeem zwart op wit hoe men de persoon in kwestie heeft getraceerd. Iets van belang is voor strafrechtelijk onderzoek.

Het systeem is zorgvuldig getest. De onderzoekers hebben het systeem getoetst bij een bedrijf met 158 werknemers. Voor het onderzoek zijn zo’n 200.000 echte e-mails gebruikt. Daarna konden de onderzoekers met het systeem honderd andere e-mails van tien werknemers identificeren. Deze resultaten waren tachtig tot negentig procent nauwkeurig.

Er zullen de komende tijd nog meer testen worden gedaan door de onderzoekers. Om alles goed te laten verlopen, werken er meerdere wetenschappers mee die gespecialiseerd zijn in verschillende onderzoeksgebieden. Op deze manier kan ervoor gezorgd worden dat het identificeren van spammers in de toekomst gemakkelijker zal gaan.

Het zal helaas nog wel even duren tot deze methode wordt ingevoerd. Toch hebben we wel al iets om naar uit te kijken. Immers is het voor iedereen vervelend om spamberichten te krijgen. Zeker omdat er ook nog steeds veel mensen zijn die denken dat de berichten waarheid zijn. Dit kost mensen bergen met geld en enorm veel problemen. Dit soort spamberichten zijn altijd al illegaal geweest, maar tot voorheen was er nooit een goede manier om te achterhalen van wie ze afkomstig zijn. Daar kan dus binnenkort verandering in komen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker comedy_nose

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019