Excite

Spectaculaire lancering GTA 5

Vannacht was dan eindelijk het moment waar veel gamers al tijden met smart op zaten te wachten. De lancering van Grand Theft Auto 5, ook wel GTA 5. Maar liefst vijf jaar hebben de fans moeten wachten op de nieuwe GTA. Precies om middernacht konden de eerste gamers het spel kopen bij winkels die speciaal open waren gegaan.

Rockstar

Niet voor niets is GTA 5 al voor de lancering mateloos populair. De producent Rockstar wist GTA 5 al maandenlang onder de aandacht te brengen met interessante video's en screenshots. De nieuwste Grand Theft Auto staat net als de vorige vier edities geheel in het teken van het criminele milieu. Gamers worden uitgedaagd zo hoog mogelijk op de criminele ladder te komen, door bijvoorbeeld deals te sluiten met andere personages, vastgoed aan te kopen en natuurlijk oeverloos rondrijden in de vele auto's

Verbeteringen GTA 5

Welke verbeteringen zijn doorgevoerd bij GTA 5? Allereerst is de gamer niet één persoon, maar heeft hij de controle over drie personages die ook met elkaar interacteren. Daarnaast is het speelveld een stuk groter ook al is verreweg het grootste gedeelte van de wereld gevuld door dunbevolkte open vlaktes en berggebieden. De missies zijn ook omvangrijker. Zo zijn ze dynamischer en minder "kastje naar de muur" zoals nog wel eens voorkwam bij de eerdere edities van de game. Tenslotte is er veel tijd en moeite gestoken in de details: van de schroefjes op de wielen tot de gesprekken in de game, alles is van een hoger niveau.

Kosten GTA 5

De aandacht voor details en de verfijning van Grand Theft Auto 5 heeft wel het gevolg dat de kosten van de ontwikkeling ervan enorm zijn. Volgens geruchten komt de totale rekening op bijna 200 miljoen euro uit. Veel meer geld dan er normaal aan grote games wordt besteed. Voor consumenten kost de game nu rond de 55 euro, en is alleen verkrijgbaar voor Playstation 3 en de Xbox 360.

Soundtrack

Fan van GTA5 en heb je hem nog niet in huis? Beluister bij ons de soundtrack van de game!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021