Excite

Speculaties: Facebook wil WhatsApp overnemen

Er gaan sterke geruchten rond dat Facebook interesse heeft om WhatsApp over te nemen. De applicatie voor smartphones is voor Facebook een perfecte manier om nieuwe mobiele platformen aan te spreken. Dat meldt het blog TechCrunch op basis van anonieme bronnen die dichtbij de zaak zouden staan.

Geruchten zijn onjuist

Volgens Neeraj Arora, een van de bestuurders achter WhatsApp klopt er niets van de geruchten. “Het artikel van TechCrunch is een gerucht en feitelijk onjuist,” zegt Arora in een reactie tegen VentureBeat. Vandaag is eveneens bekend geworden dat Facebook een berichtendienst wil starten. Deze extra dienst van Facebook is vanaf volgende week verkrijgbaar.

Mobiele platforms hebben toekomst

De geruchten bevestigen de vermoedens dat Facebook zal uitbreiden met mobiel. In een interview met Bloomsberg Businessweek vertelde oprichter van Facebook Mark Zuckerberg dat in zijn ogen de mobiele platforms de toekomst hebben. Vervolgens nam Facebook de foto-app Instagram voor zo'n 1 miljard dollar over.

Inkomstenbronnen

Facebook is momenteel op zoek naar nieuwe inkomstenbronnen, omdat opbrengsten met advertenties afnemen met de opkomst van mobiel. Volgens TechCrunch zijn er grote financiële voordelen voor Facebook om WhatsApp over te nemen, maar exacte getallen worden niet genoemd. Recentelijk kwam in het nieuws dat WhatsApp een betaalde applicatie gaat worden voor alle mobiele toestellen. Op dit moment betalen alleen iPhone gebruikers nog voor WhatsApp, maar Blackberry- en Androidgebruikers zullen later volgen. WhatsApp heeft 100 miljoen actieve gebruikers die dagelijks goed zijn voor 1 miljard berichten.

Ben jij een typische Instagramgebruiker?

Ben jij net als veel smartphone eigenaren verzot op Instagram? Bekijk dan dit filmpje om te zien of jij een typische Instagramgebruiker bent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020