Excite

Spoon: de beste apps direct op computer – zonder installaties

Het wordt nu al de beste en belangrijkste online innovatie sinds Java, Flash en VMWare genoemd: Spoon. Het systeem geeft je de mogelijkheid een online account aan te maken, waarmee je alle bekende applicaties kunt gebruiken, zonder dat je deze hoeft te installeren. Dat maakt het heel makkelijk om op welke plek dan ook je werk bij te houden.

Programma’s die je via Spoon kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld Google Talk, TweetDeck, VLC Media Player, Skype, Pidgin, Thunderbird en Chrome 4. Ook spelletjes als Tropical Farm, 1001 Nights: The Adventures of Sindbad, Pac-Man en Farm Frenzy kunnen gemakkelijk gespeeld worden.

Om haar diensten te kunnen leveren, is Spoon een samenwerking aangegaan met software ontwikkelaars en uitgevers als Autodesk® en SourceForge. Die zorgen voor gratis web-based toegang tot de applicaties die zij in hun portfolio hebben.

Volgens de oprichter van Spoon, Kenji Obata, ligt Spoon in het verlengde van bijvoorbeeld YouTube, waar mensen online toegang krijgen tot muziek en video’s. Diezelfde toegang geeft Spoon hen, maar dan tot programma’s die ze graag gebruiken. Het uitproberen, gebruiken en delen is op die manier makkelijker. Natuurlijk kan er uiteindelijk ook een vast programma aangeschaft worden.

Spoon maakt het onder meer mogelijk om ook offline te werken en geeft daarmee een compleet nieuwe draai aan cloud computing. Ook opslaan kan, en printen is eveneens zo gedaan.

Afbeelding: Spoon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020