Excite

Spotify haalt 312 miljoen euro op

  • © Getty Images
Muziekdienst Spotify heeft maar liefst 312 miljoen euro opgehaald via investeerders. Dit komt neer op 350 miljoen dollar. Het bedrijf heeft dit zelf nog niet bevestigd, maar de CNBC meldt dit op basis van anonieme bronnen. Het is niet voor het eerst dat Spotify geld ophaalt bij investeerders.

Een van de investeerders die dit keer geld in het bedrijf heeft gestopt is Goldman Sachs. Deze bank werd eerder ook al genoemd in geruchten over een investeringsronde. Toen zou het echter nog over een investering van 400 miljoen dollar gaan. Ondanks de investeringen is het op het moment nog niet duidelijk op welk bedrag het bedrijf uit Zweden gewaardeerd wordt.

De streamingdienst Spotify, die ook in Nederland heel erg populair is, heeft wereldwijd meer dan 60 miljoen gebruikers. Deze gebruikers zijn verdeeld in betaalde abonnees en gebruikers die via internet gratis naar muziek luisteren. Zij krijgen tussen de muziek door ook reclame te horen.

Binnenkort wil Spotify advertenties gaan faciliteren die zijn afgestemd op bepaalde afspeellijsten. Op die manier hoopt het bedrijf nog aantrekkelijker te worden voor adverteerders en wil het meer advertentie-inkomsten genereren. In april werd al bekend gemaakt dat de inkomsten uit advertentie met 53 procent gegroeid waren en dat de omzet uit digitale muziek voor het eerst sinds ooit groter is dan de omzet uit cd's. Wat dat betreft biedt de huidige markt Spotify dus heel veel mogelijkheden om door te groeien.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021