Excite

Spotify schrapt downloadfunctie

Zonder aankondiging of reden van opgaaf heeft de streaming muziekdienst Spotify de mogelijkheid om te downloaden geschrapt. Dat meldt het Algemeen Dagblad zaterdag. Het downloaden van muziek was alleen mogelijk voor de Europese markt. Nummers die al gedownload waren zijn nog wel beschikbaar om te luisteren.

Veelgestelde vragen Spotify

Spotify heeft geen verklaring gegeven waarom de downloadfunctie is stopgezet. Enkel uit de veelgestelde vragen op de website van Spotify blijkt dat er een verandering heeft plaatsgevonden. “Momenteel bieden wij geen optie voor het kopen van nieuwe downloads op Spotify; maar je kan downloads die je al hebt nog wel gebruiken,” meldt de muziekdienst in de faq-sectie.

Downloads

Nummers die al klaarstonden als download, maar nog niet waren binnengehaald, kunnen nog steeds verzilverd worden. Ook cadeaubonnen blijven nog gewoon geldig. De downloadfunctie werd in mei 2011 geïntroduceerd om te concurreren met iTunes. Waarschijnlijk maakte slechts een klein aantal mensen gebruik van de dienst.

Steaming muziekdienst

Spotify begon in 2006 als een streaming muziekdienst waarbij gebruikers over hun internetverbinding muziek kunnen afspelen. Ook kunnen nummers offline beschikbaar worden gemaakt op bijvoorbeeld een telefoon. Daarvoor moet de gebruiker dan wel een vast bedrag per maand betalen. Spotify is nu een van de grootste aanbieders van muziek op het internet.

Verenigde Staten

De verandering in Spotify werd overigens opgemerkt door een aantal Amerikaanse sites, terwijl de downloadservice in de Verenigde Staten nooit heeft bestaan. Op de pagina’s van diverse Europese landen, wordt nu gemeld dat downloaden niet meer mogelijk is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021