Excite

Spotify vanaf 18 mei in Nederland

Nederlanders kunnen vanaf 18 mei ook gebruik maken van de online muziekdienst Spotify. Via die dienst kan legaal geluisterd worden naar muziek van Sony, EMI, Warner en Universal. Daarnaast biedt Spotify toegang tot veel muziek van onafhankelijke labels.

Omdat de liedjes niet gedownload worden, maar via het internet gestreamd worden, is deze manier van muziek luisteren legaal. Spotify zelf biedt twee mogelijkheden: gratis luisteren in een iets minder goede kwaliteit én met reclame tussendoor, of betaald luisteren in een wat betere kwaliteit en zonder reclame. Voor een dagpas betaal je 99 cent en een maandpas kost €9,99.

Spotify is nu al beschikbaar in Finland, Noorwegen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Spanje. Vanwege auteursrechtelijke kwesties was het eerder niet mogelijk de dienst ook vanuit Nederland aan te bieden. Er waren al wel Nederlanders die gebruik maakten van de dienst, maar die gebruikten daarvoor wat technische omwegen.

Spotify kan je veel tijd besparen en is volgens veel gebruikers een van de makkelijkste muziekspeler die ze ooit gebruikt hebben. Het belangrijkste voordeel is dat het legaal is om de muziek te luisteren en dat je er eigenlijk geen kosten voor hoeft te maken. Spotify ziet er uit als een soort variant op iTunes en werkt ook eigenlijk hetzelfde. Er zijn ongeveer 3,8 miljoen nummers beschikbaar en het programma werkt erg makkelijk. Bovendien heb je toegang tot ‘jouw’ muziek vanaf iedere computer.

Afbeelding: Flickr account alleus

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020