Excite

Spotify viert feestje

"Het lijkt nog maar gisteren dat we bij een kapot koffieapparaat in een kantoortje annex appartement ideeën aan het uitbroeden waren voor een nieuwe muziekdienst", aldus het team van Spotify op hun website.

Spotify begon in oktober 2008. Gebruikers kunnen gratis twintig uur per maand muziek streamen. Wie voor de online jukebox betaalt, kan afhankelijk van het abonnement onbeperkt streamen en de muziek via een mobieltje beluisteren. Dan ben je ook meteen verlost van de reclames tussen de nummers. Afspeellijsten kunnen via Twitter en Facebook met vrienden worden gedeeld.

Op dit moment heeft de dienst een miljoen betalende abonnees, zo maakte Spotify vandaag bekend. Het gaat dan om het aantal gelijktijdige betalende gebruikers. Hoeveel abonnementen er in totaal zijn afgesloten, of hoeveel niet-betalende gebruikers er zijn, is niet bekend. Alle gebruikers samen hebben volgens Spotify 200 miljoen playlists samengesteld.

In september bedroeg het totale aantal gebruikers de tien miljoen. Mei vorig jaar begon de dienst ook in Nederland. Twee jaar geleden was er ook al reden voor een feestje. Toen vierde Spotify de komst van zijn miljoenste gebruiker.

Afbeelding: Flickr account muffett68

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020