Excite

Stalk je mede-passagiers met nieuwe app

  • © Getty Images
Ben jij ook altijd benieuwd naast wie je zit in het vliegtuig en stiekem opgelucht als dat iemand is die niet al te vreemd lijkt? Dan is er nu een nieuwe app die je daarmee kan helpen. Als je het tenminste niet vreemd vindt om je mede-passagiers al te stalken via Facebook voor je überhaupt een voet in het vliegtuig hebt gezet.

Deze nieuwe app heet Quicket. Het is een reisapp voor smartphones en tablets en biedt de mogelijkheid om tickets te boeken, vluchten te volgen en plattegronden van luchthavens te bekijken. De nieuwste update die deze week is uitgebracht biedt bovendien een 'social check-in'-mogelijkheid. Daarmee kunnen passagiers zien wie waar in het vliegtuig zit. Nieuwsgierige vliegers kunnen anoniem inloggen en zo de avatars van andere passagiers bekijken, zonder dat ze hun eigen informatie prijs hoeven te geven.

Gelukkig is het niet mogelijk om gegevens te bekijken zonder dat je daar toestemming voor hebt gegeven. Iedereen die via de app zichtbaar is, heeft dus aangegeven dat ze het niet erg vinden als jij hun informatie bekijkt. Bovendien moet je eerst inchecken voor dingen zichtbaar zijn. Als je hier echter toestemming voor geeft én ingecheckt bent, dan kunnen andere passagiers je Facebook-profiel bekijken, je informatie lezen en je foto's bekijken.

Deze nieuwe 'social check-in'-feature van Quicket is beschikbaar in de versie voor iOS en Android. Uiteraard kun je de app ook gebruiken om in te checken, je stoel aan te passen of de bagageregels nog eens door te lezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020