Excite

Star Wars game breekt record

Je doet het als ontwikkelaar goed als je game nog niet uit is en toch al een record heeft gevestigd. Het gebeurde met Star Wars: The Old Republic, dat te boek gaat als de meest voorbestelde titel van Electronic Arts (EA) ooit. Dat maakte de uitgever bekend bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal van dit jaar. Hoe vaak de game precies is voorbesteld, wilde EA evenwel niet zeggen.

EA gaf eerder al te kennen slechts een beperkt aantal pre-orders beschikbaar te stellen om te voorkomen dat er problemen zouden ontstaan zodra de game officieel uit is. De uitgever wil daarmee voorkomen dat er servers uitvallen omdat er teveel gebruikers ineens inloggen.

Ook Battlefield 3 doet het goed. Het aantal pre-orders is al tien keer zoveel als bij Battlefield: Bad Company 2 het geval was. Battlefield 3 moet op 27 oktober in de winkels liggen. Helaas is er voor The Old Republic nog geen officiële releasedatum bekend.

Star Wars: The Old Republic wordt een zogenaamde MMORPG, een massively multiplayer online role-playing game, waarin duizenden spelers tegelijkertijd online kunnen spelen. Het spel wordt ontwikkeld door BioWare, dat bekend staat om RPG’s als Mass Effect en Baldur’s Gate.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020