Excite

Stemwijzer kan weer gebruikt worden

De verkiezingen komen er weer aan, de campagnes draaien al weer een tijdje en over minder dan een maand mag u uw stem uitbrengen op de Tweede Kamerleden naar keuze. Geweldig, natuurlijk. Lekker een maand lang politiek op het scherpst van de snede. Affaires die breed uitgemeten worden in de media, pogingen tot muiterij bij de populaire partijen en genoeg campagnefilmpjes om belachelijk te maken. Maar waar moet u nu eigenlijk op stemmen? Voor mensen die geen tijd of zin hebben om zich volledig te verdiepen in alle programma's, is er maar een oplossing: Stemwijzer.nl.

De Stemwijzer voor de aanstaande verkiezingen staat alweer online. Met behulp van dertig stellingen kunt u aangeven wat uw mening is over bepaalde onderwerpen. Vervolgens geeft u de zwaarte van de onderwerpen aan. Daarom stelt Stemwijzer vast hoe belangrijk bepaalde zaken voor u zijn. Vervolgens worden uw antwoorden en weging gelegd naast alle partijprogramma's. Uiteindelijk rolt er dan een advies uit. Zo wordt u in een kleine tien minuten tijd enorm geholpen met de keuze voor de komende verkiezingen. Het maakt het stemmen makkelijk.

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe stemwijzer officieel in gebruik genomen in Den Haag. Tien kopstukken van diverse politieke partijen vulden de stemwijzer in, zoals Jan Peter Balkenende en Job Cohen. Verrassend genoeg kwam bij iedereen de eigen partij er uit. Dat is maar goed ook, want dat zegt iets over de betrouwbaarheid van Stemwijzer. Job Cohen die geadviseerd wordt PVV te stemmen, zou toch wat vreemd zijn. Een andere hulp is het Kieskompas. Deze is iets ingewikkelder om in te vullen, maar vervolgens wordt wel met een grafiek duidelijk aangegeven waar iemand zich bevindt in het politieke spectrum.

Afbeelding: Kieskompas.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020