Excite

Sterren bestrijden achterklap via website

Sterren die merken dat de roddelsites dingen over ze vertellen die niet kloppen, kunnen dat vanaf nu rechtzetten via de website ICorrect.com. De website blijkt direct succesvol te zijn en wordt al door verschillende sterren gebruikt.

Celebs kunnen de krant beter niet lezen; elke dag is er wel een nieuwe roddel over hun leven te vinden en in nog niet eens de helft van de gevallen is het waar. Via internet gaan de geruchten nog sneller en wordt er nog minder gecontroleerd of iets wel waar is. Om sterren de kans te geven de waarheid naar buiten te brengen, bedacht de in Hong Kong geboren zakenman David Tan een website waarop mensen de kans krijgen de waarheid voor eens en voor altijd te publiceren. Zo hoopt hij alle indianenverhalen op internet tegen te gaan.

Gratis is het overigens niet: voor een correctie betaal je al snel duizend dollar. Je mag dan wel het hele jaar correcties plaatsen. Bedrijven betalen vijf keer zo veel en moeten een corrector aanstellen die middels een advocaat geverifieerd moet worden. Helaas is niet te controleren of de aangebrachte veranderingen écht verbeteringen zijn, of dat er alsnog gelogen wordt.

Tommy Hilfiger is een van de bedrijven die al gebruik heeft gemaakt van de site. Hij zou hebben gezegd dat donkere mensen zijn kleding niet dragen, maar de modeontwerper spreekt dat tegen. Ook acteur Kevin Spacy maakte van de gelegenheid gebruik om een roddel over Kate Moss recht te zetten; hij zou haar debuut in een toneelstuk aangekondigd hebben, maar volgens Spacey klopt daar geen bal van.

Afbeelding: Flickr account pinguino

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020