Excite

Steve Jobs presenteert maandag iCloud

Steve Jobs onderbreekt komende week zijn ziekteverlof om een nieuw product te presenteren. De topman van Apple introduceert komende maandag op de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) de nieuwe muziekstreamingdienst iCloud.

De laatste weken verschenen veel onbevestigde berichten over de nieuwe dienst van Apple, dat normaliter nooit de daadwerkelijke introductie van een nieuwe dienst aankondigt. Technologiejournalist Malik van GigaOM onthulde eerder dat de naam van de nieuwe dienst iCloud zou zijn. Dat bericht is nu door Apple bevestigd.

Bovendien meldde Bloomberg Businessweek eerder deze week dat Apple binnen iCloud de digitale muziekbibliotheken van klanten in iTunes gaat scannen en kopiëren naar eigen Apple Servers. Dat is zeer handig voor gebruikers, die hun muziek dan altijd naar hun iPhones, PC's en iPads kunnen sturen. Het bericht van Bloomberg is door Apple nog niet bevestigd.

Wel denken journalisten zeker te weten dat Apple een licentieovereenkomst heeft gesloten met Universal. Eerder bereikte het concern al overeenstemming met drie andere grote platenmaatschappijen. Dit is nodig om de muziek te mogen transporteren.

De iCloud is niet de enige nieuwe dienst die Jobs maandag zal introduceren. Apple komt ook met de achtste nieuwe versie van Mac OS X: Lion en iOS5, het nieuwe mobiele besturingssysteem voor iPad, iPod Touch en iPhone.

Afbeelding: Flickr, gebruiker acaben

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020