Excite

Steve Jobs stopt bij Apple

Je hebt bedrijven die versmolten lijken met hun topman. Een van die bedrijven, Apple, zal het echter voortaan moeten stellen zonder de markante baas Steve Jobs. Vanwege zijn slechte gezondheid ziet Jobs zich genoodzaakt om terug te treden.

Hij wordt opgevolgd door Tim Cook, die voorheen als tweede man onder Jobs fungeerde. Jobs is al langere tijd ziek. Hij genas van kanker en onderging een levertransplantatie, maar hij zou ook lijden aan een stofwisselingsziekte. Jobs was al sinds 17 januari met ziekteverlof, maar zag nog wel kans om de iPad 2 aan de wereld te tonen.

Samen met Steve Wozniak en Ronald Wayne richtte Jobs Apple in 1976 op. In 1985 werd hij ontslagen en richtte een ander computerbedrijf op. Toen dit vervolgens weer door Apple werd overgenomen, mocht hij terugkeren als CEO. Ook was hij CEO van Pixar. Toen dit animatiebedrijf door Disney werd ingelijfd, nam hij de rol van grootaandeelhouder op zich.

Zijn opvolger Tim Cook werkt al sinds 1998 bij Apple. In 2007 werd hij de tweede man van de computerbedrijf en trad een aantal keren als CEO op bij afwezigheid van Jobs. Volgens insiders is Cook een fanatieke sporter die graag om half vijf ’s ochtends begint met werken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020