Excite

Wat zijn strategy games?

Veel mensen spelen stategy games. Maar wat valt er nou eigenlijk onder een strategy game? Strategy games worden ook wel strategiespellen genoemd. Je kunt strategiespellen kopen bij gamewinkels en op websites zoals bol.com en nedgame.nl.

Wat zijn strategy games?

Strategiespellen zijn spellen waarbij je na moet denken. Je moet dus een strategie bedenken om het spel te winnen. Een bekend spel is bijvoorbeeld Schaken. Hierbij moet je stap voor stap bedenken wat je kunt doen en wat de ander zou kunnen doen. Er zijn ook computergames die onder het stragiegenre vallen. Denk bijvoorbeeld aan Age of Empire (pc) en Pikmin (Nintendo Gamecube / Nintendo Wii).

Age of Empire III

Age of Empire III speelt zich af in de periode tussen 1500 tot 1850 na Christus. Je bent in dit spel een Europese grondmacht die de nieuwe wereld aan het ontdekken is. Er zijn verschillende stammen en ze hebben allemaal hun eigen bijzonderheden. Van Age of Empire III zijn ook twee uitbreidingssets te verkrijgen.

Pikmin

Pikmin zijn kleine poppetjes in verschillende kleuren. Alle pikmin hebben hun eigen vaardigheden. Zo is rood erg agressief en geel kan bommen maken. Het is de bedoeling de onderdelen van je vliegschip bij elkaar te verzamelen door gebruik te maken van de Pikmin. Pikmin was oorspronkelijk te spelen op de Nintendo Gamecube, maar er is uiteraard ook een editie van te vinden op de Nintendo Wii.

Nog meer

Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende strategy games. Je kunt op bol.com recensies lezen van de spellen om te kijken of het de moeite waard is. Ook zijn er van sommige spellen demo's te krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021