Excite

Street View komt naar het Amazonegebied

Met de komst van Google Maps werd het zoeken van adressen en kaarten op het internet een heel stuk eenvoudiger. Met de toevoeging van Street View kwam daar nog een dimensie bij. Hiermee kun je immers letterlijk een kijkje nemen in de straat zonder er te hoeven zijn. Nu gaat Google weer een stukje verder: in samenwerking met een natuurorganisatie gaat het bedrijf het Amazonegebied in kaart brengen.

Google gaat daarvoor in zee met de Amazonas Sustainable Foundation. Natuurlijk kan de welbekende Street View-auto zich geen weg door de rivieren en bossen banen. Google is daarom van plan om de camera’s te monteren op een driewielige fiets en een bootje. Overigens wil Google het gebied niet alleen fotograferen, maar ook de locale bevolking bij het project betrekken.

"Als we de lokale bevolking leren met de apparatuur om te gaan, kunnen ze hun visie, cultuur en manier van leven blijven delen met de rest van de wereld," zo stelt Google op haar blog.

In eerste instantie neemt Google kiekjes van 50 kilometer van de Rio Negro-rivier. Google hoopt het Amazonegebied op deze manier toegankelijk te maken voor liefhebbers van natuur. Zo kunnen ook mensen die er niet naartoe kunnen, genieten van het natuurschoon.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020