Excite

Street View vindt eigenaar gestolen beeld

Links en rechts wordt Google aangeklaagd voor het schenden van de privacy. Vooral Street View, het project waarmee Google straten in onder andere Nederland in kaart brengt, is velen een doorn in het oog. Toch is Street View ook positief in het nieuws te brengen. Zo wist de politie van Rotterdam Google’s dienst te gebruiken om de eigenaar van een gestolen beeld op te sporen.

De politie had eerder een tweetal mannen opgepakt die het koperen beeld probeerden te verkopen. Het ging om een beeld van 70cm lang. In eerste instantie probeerde de politie via Twitter te achterhalen aan wie het beeld toebehoorde. Maar uiteindelijk bood Street View uitkomst.

"Dat zijn iets oudere beelden en die hebben we afgespeurd. We wisten waar het ongeveer moest hebben gestaan en kwamen zo de tuin tegen waar het beeld stond," aldus een woordvoerder tegenover Nu.nl.

De politie vindt steeds meer zijn weg in het digitale woud. Niet alleen Street View wordt aangewend om daders en slachtoffers op te sporen, ook worden er veel verdachten herkend door gebruik te maken van filmpjes op YouTube. Voor vakantiegangers is het juist weer oppassen met digitale media. Op Twitter melden dat je de komende weken op vakantie bent is dé manier om de firma Binnen zonder Kloppen langs te krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021