Excite

Lees je stripboeken online

Stripboeken online lezen is tegenwoordig veel makkelijker geworden. Je kunt alles online vinden; van korte stripjes tot complete series stripboeken. Manga, de Japanse vorm van stripboeken, heeft tot nu toe het meeste online staan. Toch zijn Europese en Amerikaanse stripboeken ook steeds meer online te vinden.

Lees je net zo makkelijk in het Engels als in het Nederlands, dan heb je onnoemelijk veel keuze in stripverhalen die je online kunt vinden. Via www.onlinecomics.net/pages kun je kiezen voor je favoriete genre stripboeken. Klik je op je categorie, dan kun je beoordelingen en omschrijvingen lezen van de strips voor je deze online bekijkt.

Lees je liever in het Nederlands, dan kun je waarschijnlijk al op de website van je favoriete strip terecht. De stripboeken van Jan, Jans en de kinderen zijn bijvoorbeeld op de website te vinden. Daarbij kun je elke vier weken een nieuwe strip lezen en natuurlijk de stripverhalen uit het archief bekijken.

Via social media is het ook mogelijk om strips online te lezen. Als je bijvoorbeeld fan wordt van Donald Duck, dan kun je elke dag een strip of feitje lezen. Heb je een e-reader of tablet-computer, dan kun je daar (vaak in de vorm van applicaties) ook stripboeken op downloaden.

Uitgeverij Standaard bracht onlangs een Suske & Wiske-album uit voor de iPad. Je leest hiermee je stripboeken een stuk interactiever, bijvoorbeeld door het boek te laten voorlezen. Ook is het album geanimeerd.

Er zullen in de toekomst waarschijnlijk nog veel meer stripboeken online worden aangeboden. Start alvast je voorraad en ga online op zoek naar jouw favoriete stripboeken. Misschien staan ze nu al op internet!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018