Excite

Studiebeurzen zoeken in het buitenland nu mogelijk via centrale website

Veel studenten willen een deel van hun studie maar al te graag in het buitenland volgen. Dit is – om wat voor reden dan ook – niet altijd haalbaar. Een plekje zoeken is moeilijk en ook de benodigde fondsen verzamelen is een hele klus. Daarom is er nu een speciale website opgezet die studenten helpt met het vinden van een beurs.

Op dit moment zijn er heel veel beurzen voor studenten beschikbaar, maar het zijn vaak veel verschillende, kleinere beurzen. Het is dan niet altijd duidelijk wat wel en wat niet verkrijgbaar is. De website speelt daar handig op in en maakt een overzicht met alle beurzen en fondsen bij elkaar: ruim 700. Die beurzen en fondsen zijn zowel door Europese organisaties aangeboden, als door landelijke, regionale of lokale.

Er wordt geschat dat er zo’n 15,6 miljard euro beschikbaar is aan studiefondsen. De website brengt dat geld – en de manier om eraan te komen – handig in kaart. Zo kun je onder meer zoeken op je eigen nationaliteit, het land waar je wilt studeren en het type studie.

De website werd opgestart met onder meer een subsidie van de Europese Commissie. Hoewel de meeste beurzen dan ook bedoeld zijn voor studies in landen in Europa, zijn er ook wel wat beurzen te vinden die geen beperking stellen aan het land. Met die beurzen zou je dan bijvoorbeeld ook in de Verenigde Staten kunnen studeren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker CarbonNYC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020