Excite

Suske en Wiske gaan digitaal

Het is bijna 65 jaar geleden dat Suske en Wiske aan de wereld geïntroduceerd werden. Nog altijd populair, kunnen we voortaan de avonturen van het heldhaftige duo op de iPad volgen. De Stuivende Stad, nummer 311, is in de App Store namelijk verkrijgbaar als applicatie. Het gaat niet alleen om een stripboek, maar het is een luisterstrip, die op de iPad, iPhone en op de Ipod Touch te bekijken en te beluisteren is. De combinatie van beeld en geluid is daarbij uniek.

Standaard Uitgeverij vond dat de tijd rijp was om de striphelden het digitale tijdperk in te sturen. ‘Kinderen groeien op in een wereld van een voortdurend veranderende technologie’, meldt Standaard Uitgeverij. ’Daarom is dit een zeer logische stap’. Ook mensen die nog steeds liever de voorkeur geven aan een fysiek ‘ouderwets’ album kunnen De Stuivende Stad op een andere manier beleven. Het album is vanaf 15 december namelijk ook verkrijgbaar met hoorspel.

In ‘De stuivende stad’ zijn de Zwarte Madam en haar gemene vrienden Kludde en Lange Wapper op oorlogspad. Sus Antigoon heeft de toverkracht van de madam afgenomen en daarom zint het trio op wraak. Dit keer hebben ze het gemunt op Antwerpen. Met een schijnbaar onschuldige steen en een magisch brouwseltje zorgen de boosdoeners voor een spectaculaire stunt, die de stad in haar voortbestaan bedreigt. Als dan tot overmaat van ramp Lambik de kant van de kwelgeesten kiest, is het einde helemaal zoek…

Je kunt deze week de applicatie gratis downloaden. Vanaf 15 december zal de prijs van dit avontuur rond de 4 euro liggen.

Professor Barabas zou hier vast om moeten lachen: hij was zijn tijd immers al ver vooruit, met de gyronef en de teletijdmachine…

Afbeelding: Flickr, gebruiker amsfrank

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020