Excite

T-Mobile plant proef met sneller 4G+

  • © Getty Images
T-Mobile heeft zijn zinnen gezet op sneller internet en wil in november starten met een proef met 4G+-internet. Daarnaast zal de mobiele dekking bij mensen in huis verbeterd worden. Dit heeft de provider maandag bekend gemaakt. Het is nog niet helemaal duidelijk op hoeveel locaties T-Mobile vanaf november dan de 4G+ zal aanbieden. De maximale snelheid ervan ligt in ieder geval op 225 Mbps.

4G+ kan biedt verbinding over twee frequenties tegelijk. Hierdoor is het sneller dan bijvoorbeeld gewoon 4G. Eerder kon T-Mobile dit echter nog niet aanbieden, omdat het toen alleen nog dekking bood via de 1800 MHz-frequentie. T-Mobile gaat nu voor de 4G+ gebruikmaken van de 1800 MHz- en de 900MHz-frequenties. Het bedrijf kreeg eind 2012 tijdens de frequentieveiling ook de 900MHz-frequentie in handen. Die wordt sinds 2013 gebruikt en sinds mei van dit jaar ook ingezet voor 4G. Straks volgt hierop dus ook 4G+.

Aan het einde van het jaar verwacht T-Mobile dat 75 procent van de klanten in ieder geval een 4G-verbinding heeft via de 900 MHz-frequentie. Hiermee wordt een inhaalsprint getrokken ten opzichte van concurrenten als KPN en Vodafone, die al langere tijd 4G+ aanbieden en ook meerdere frequenties hebben.

Om hetzelfde te kunnen bieden, moest T-Mobile meer zendmasten bouwen dan de concurrenten. Hierdoor duurde het langer voor het 4G-netwerk was opgebouwd. Inmiddels betekent het echter wel dat er geprofiteerd kan worden van alle masten die de provider heeft. Hierdoor wordt juist weer een betere dekking geboden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021