Excite

Kies een tablet met Android

Bij de meesten van ons staat al één of meerdere computers in huis. De tablet heeft nog veel terrein te winnen, maar lijkt steeds populairder te worden. En dat is helemaal niet vreemd, want zo'n tablet is ontzettend handig om te hebben. Kies bijvoorbeeld voor een tablet met Android OS.

De tablet: een nieuw soort computer

Eerst kwam de logge computer die bij menigeen nog steeds op of onder het bureau staat. Met de laptop werd computeren gelukkig al een stuk mobieler. Maar de echte mobiele doorbraak lijkt te komen met de tablet. In feite niets meer dan een scherm, maar wat heb je eigenlijk nog meer nodig?

Een rage

De tablet rage begon pas goed toen Apple zijn iPad uitbracht. Hoe mooi dat apparaat ook is, er zijn een aantal beperkingen. Zo wil het bedrijf uit Cupertino graag voor haar gebruikers bepalen wat wel en niet mag en is de iPad bepaald niet goedkoop te noemen. Door een tablet met Android te nemen, heb je deze problemen gelukkig niet.

Een wereld van vrijheid

Android laat jou als gebruiker namelijk relatief vrij in wat wel niet kan. Daarnaast bieden fabrikanten als Point of View en Archos al tablets aan vanaf ongeveer 100 euro, minder dan een kwart van de prijs van de iPad!

Overigens wil dat niet zeggen dat een tablet met Android alleen is voor de krenten onder ons. Ook wanneer je op zoek bent naar extra functionaliteit dan is de stap naar Android gauw gemaakt. Zo heb je bijvoorbeeld de Transformer van Asus, die je met het toetsenborddock in een handomdraai omtovert naar een heuse laptop. Erg multifunctioneel dus!

Bedenk goed wat je wilt

Een Android tablet is niet per definitie beter dan een tablet met een ander besturingssysteem. Het is vooral goed om je van tevoren af te vragen wat je precies met je tablet gaan doen en daar je keuze op af te stellen. Kijk je graag films, dan koop je een tablet met een groot scherm. Wil je lekker prutsen aan de instellingen, dan moet je zeker een tablet met Android nemen.

Wil je daarentegen vooral gebruiksgemak, dan is een iPad een goede keuze. Je betaalt ervoor, maar dan weet je ook zeker dat het apparaat precies doet wat Apple zegt dat het doet. Ook de integratie met andere Apple producten is meer dan behoorlijk te noemen.

Android: een slimme keuze!

Met een tablet met Android kan je eigenlijk geen miskoop doen. De prijzen zijn over het algemeen redelijk en de mogelijkheden doen zeker niet onder voor die van een iPad. Bijkomend voordeel is dat steeds meer bedrijven geïnteresseerd raken in de tabletmarkt. Dat betekent dus dat jij als consument steeds meer te kiezen krijgt.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020